Kreu i ISSH, Astrit Hado: Ndryshon procedura për dokumentet e pensionit, certifikatat për pension merren ‘online’

Intervistë e Drejtorit të Përgjithshëm të Institutit të Sigurimeve Shoqërore, z. Astrit Hado, dhënë në “Gazeta shqiptare”, 27 tetor 2017. Katër certifikata dhe një sërë dokumentesh të tjera do të sigurohen ‘online’ dhe një pensionist duhet vetëm ...
Lexo më shumë

Ish-ushtarakët, shtesa që do të përfitojnë nga 1 nëntori

Intervistë me Drejtorin e Përgjithshëm të Institutit të Sigurimeve Shoqërore, z. Astrit Hado, në gazetën “Panorama”, më datë 31 tetor 2016 Duke nisur nga data 1 nëntor nis kthimi pas i parave për ish-ushtarakët e prekur nga Akti ...
Lexo më shumë

Plakja dhe ikja, në 2080 mbetemi vetëm 2 milionë banorë

Intervistë me drejtorin e Institutit të Sigurimeve Shoqërore, z. Astrit Hado, revista “Monitor”, 10/07/2016  Nëse në vitin 2012, popullsia rezidente në Shqipëri ka qenë rreth 2.9 milionë banorë, në vitin 2080 parashikimet janë për një tkurrje të ...
Lexo më shumë

Drejtori i ISSH-së: Rillogaritja e pensionit, ushtarakët që s’përfitojnë nga falja e borxheve.

Intervistë e Drejtorit të Përgjithshëm të Institutit të Sigurimeve Shoqërore, z. Astrit Hado, dhënë në "Gazeta shqiptare", 13 mars 2015. Detyrimet e ushtarakëve që janë krijuar si pasojë e zbatimit të vendimeve gjyqësore të formës së prerë, ...
Lexo më shumë

Drejtori i ISSH-së: rastet e rritjes së pensionit, pas miratimit të ligjit të ri.

Intervistë e Drejtorit të Përgjithshëm të Institutit të Sigurimeve Shoqërore, z. Astrit Hado, dhënë në gazetën "Panorama", datë 07  mars 2016. Nga rritja e moshës së pensionit për femrat, deri te falja e "borxhit" për ushtarakët dhe ...
Lexo më shumë

Vjollca Braho: Gratë, forcë e madhe në politikën shqiptare

Intervistë e Drejtoreshës së Përgjithshme të ISSH-së, znj. Vjollca Braho, dhënë në Gazetën Shqiptare të datës 04.08.2015 Ky sezon ka qenë sa i ngjeshur, aq edhe produktiv për Drejtoreshën e Institutit të Sigurimeve Shoqërore. Tashmë një tjetër ...
Lexo më shumë

Kompensimi për dritat, kreu i ISSH-së: Afatet e dokumentat.

Intervistë e Drejtoreshës së Përgjithshme të ISSH-së, znj. Vjollca Braho, dhënë në gazetën “Panorama”, të datës 02 mars 2015 Tashmë ka nisur procesi i kompensimit të energjisë elektrike. Si po ecën ky proces? Procesi i pagimit të ...
Lexo më shumë

Braho: kategoritë që preken nga rritja e pagës minimale

Intervistë e Drejtoreshës së Përgjithshme të ISSH-së, znj. Vjollca Braho, dhënë në gazetën “Panorama”, të datës 30 janar 2015 Qeveria miratoi vendimin për Kontributet e sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore, kjo si kusht për zbatimin e reformës së ...
Lexo më shumë

Hado: Pensione më të larta, koeficientët rriten me 40%

Intervistë e N/Drejtorit të Përgjithshëm të ISSH-së, z. Astrit Hado, dhënë në Gazetën Shqiptare të datës 08 janar 2015 Një person me pagë minimale dhe me periudhë sigurimi 35 vjet sipas skemës së vjetër do të merrte ...
Lexo më shumë

Amnistia e pensioneve, Braho: Sa shtohet pagesa

Intervistë e Drejtoreshës së Përgjithshme të ISSH-së, znj. Vjollca Braho, dhënë në gazetën "Panorama", të datës 26 dhjetor 2014 Kanë mbetur edhe pak ditë nga fundi i vitit dhe fundi I amnistisë për pensionet? Sa vetë kanë ...
Lexo më shumë