Braho: Kush përfiton nga amnistia dhe ulja e moshës së pensionit

 Intervistë e Drejtores së Përgjithshme të ISSH, znj. Vjollca Braho, në gazetën “Panorama”, faqe 6 – 7, datë 10 nëntor 2014.  Drejtoresha e ISSH, Vjollca Braho, sqaron përfitimet nga falja e kamatave e gjobat për të blerë ...
Lexo më shumë

Vjollca Braho: Përfitimet nga reforma e fundit me pensionet. Ja si po e informatizojmë ISSH-në

Artikull i botuar në faqen e internetit www. respublica.al, datë 30 shtator 2014 dhe në gazetën “Tirana Observer”, më datë 01 tetor 2014, faqe 7. Reforma e pensioneve ka nisur. Në Kuvend drafti i paraqitur nga ISSH dhe ...
Lexo më shumë

Minatorët, 55 vjeç në pension dhe 12.5 vite punë

Nëndrejtori i Institutit të Sigurimeve Shoqërore, z. Ali Emini, sqaron në gazetën "Shekulli" të datës 29 shtator 2014, projektligjin e ri. Përfituesit e pensionit, kushtet si dhe rimbursimet. Ligji pritet të diskutohet së shpejti në Parlament. ISSH ...
Lexo më shumë

Reforma e pensioneve, jo më informalitet me pagat dhe kontributet

Intervistë e z. Astrit Hado, Nëndrejtor i Përgjithshëm i ISSH-së, botuar në gazetën "Shekulli", më 09.08.2014 Zv/Drejtori i Përgjithshëm i ISSH-së Hodo: Nuk do të ketë diferencë pensionesh. Minatorët me 30 vite punë do dalin në pension ...
Lexo më shumë

Llogaritja e pensionit për pagat e pas vitit 1994, kreu i ISSH-së: do të rriten me 40%

Intervistë e znj. Vjollca Braho, Drejtore e Përgjithshme e ISSH-së, dhënë në gazetën "Panorama" të datës 27 korrik 2014. - Reforma e pensioneve mori aprovimin e deputetëve në komisionet parlamentare. Cilat ishin nenet qe u ndryshuan në ...
Lexo më shumë

Vjollca Braho shpjegon reformen e re të pensioneve

Intervista e znj. Vjollca BRAHO, Drejtoreshë e Përgjithme e ISSH-së, tek gazeta “Panorama” e datës 22.06.2014. Varianti që ka miratuar qeveria, duket se ndryshon totalisht skemen e re të pensioneve. Kush është ndryshimi mes formulës aktuale dhe ...
Lexo më shumë

Braho: Nga skema e sigurimeve shoqërore, janë larguar 5700 abuzues

Intervistë/ Flet për ATSH-në, Drejtoresha e Përgjithshme e ISSH-së, znj. Vjollca Braho, datë 18 shkurt 2014 Aktualisht në Shqipëri  janë rreth 561 mijë pensionistë. Ndërkohë nga kontrollet e vazhdueshme që i janë bërë skemës së sigurimeve shoqërore ...
Lexo më shumë

Vjollca Braho: Ligji i ri, ja kush përfiton rritje pensioni

Takimi i Grupit të Punës Flet Vjollca Braho, Drejtorja e Përgjithshme e ISSH-së për problematikat e sistemit aktual “Pay As You Go” dhe domosdoshmërinë e reformës së pensioneve (Gazeta "Telegraf", 08 shkurt 2014, faqe 10 - 11) ...
Lexo më shumë

Pensionet, Braho: Përgjigje Online për pyetjet

Intervistë e znj. Vjollca Braho, Drejtore e Përgjithshme e ISSH-së, dhënë në Gazetën “Panorama”, datë 2 Dhjetor 2013. Të dhëna, nga viti i daljes në pension te llogaritja e përfitimit. Uebsajti i ISSH-së, dy rubrika për informacione ...
Lexo më shumë

Abuzime me pensionet, Braho: Zbuluam 29 milionë USD dëme

Intervistë e znj. Vjollca Braho, Drejtore e Përgjithshme e ISSH-së, dhënë në gazetën "Panorama", datë 4.10.2013, faqe 6. Znj Braho, gjatë ditëve të fundit është shfaqur sërish çështja e mashtrimeve me pensionet. A mund të na thoni ...
Lexo më shumë